Спаси София алармира за изграждането на допълнителни стъпала на две от

...
Спаси София алармира за изграждането на допълнителни стъпала на две от
Коментари Харесай

Спаси София пита така ли ще пазим метрото от наводнения |

" Спаси София " сигнализира за построяването на спомагателни стъпала на две от централните метростанции.

Целта явно е по-високото равнище на най-горното ходило да попречва навлизането на вода в подлезите на метрото - както се е случвало до момента при няколко пороя.

" Поредното безумство в София: на входовете на няколко метростанции, в това число и централни като НДК и бул. " България ", се построяват спомагателни стъпала, които Общината възнамерява да употребява като насипи против наводненията на метрото. Тази примитивна концепция е извънредно несъответстваща ", написаха от " Спаси София ".

Според тях тази мярка няма да реши нищо. Предложението им е изграждане на линейни отводнители (шахти) с задоволителен потенциал и постоянна поддръжка на шахтите и оттоците, прибавят те. 



От " Спаси София " считат, че допълнителните стъпала на входа на станциите са опасно и за пешеходците, тъй като те няма да чакат, излизайки или влизайки в подлеза, че ще има в допълнение ходило.

За хората с понижено зрение, метрото става още по-недостъпно, защото това в допълнение ходило се поставя върху тактилните линии. 

" Настояваме тази мърлявщина да бъде спряна и да се откри друго, по-ефективно и елегантно решение. Неприемливо е на единствения вход на новата метростанция на бул. " България ", която ще се употребява от десетки хиляди дневно, да се слагат нови изкуствени и ненужни стълби, гърбици и трудности единствено тъй като проектантите са неспособни да предложат обикновено отводняване! Не можем да повярваме, че Общината е направила, одобрила и финансирала такова примитивно " решение " ", написаха от " Спаси София ". 



OFFNews се свърза и със Столична община, откъдето обясниха, че такива стъпала се изграждат на две метростанции - Европейски съюз и НДК - общо на пет входа. Идеята е там да прониква по-малко вода при проливни дъждове. 

Макар в този момент да наподобява като ходило, след довършването оборудването ще наподобява на рампа, обясниха оттова. Входовете с такива рампи се намират на по-ниски точки, което е причина за наводнения в метрото. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР